Wat te doen bij tussentijdse bloeding pil?

Wat te doen bij tussentijdse bloeding pil?

Behandeling bij tussentijds bloedverlies zonder oorzaak Als er geen oorzaak gevonden is voor het tussentijds bloedverlies, dan kunt u overwegen om de anticonceptiepil te gaan gebruiken. Met de pil houdt het tussentijds bloedverlies meestal op. Na 3 tot 6 maanden kunt u weer proberen hoe het gaat zonder de pil.

Hoe betrouwbaar is de koperspiraal?

Het koperspiraaltje voorkomt zwangerschap heel goed. De kans is heel klein dat je toch zwanger wordt. Van de 1000 vrouwen met een koperspiraal, worden minder dan 5 per jaar toch zwanger. Als een koperspiraaltje bij je geplaatst is, ben je vanaf dat moment tegen zwanger worden beschermd.

Kan je zwanger worden met tussentijdse bloedingen?

Wanneer je iedere maand op hetzelfde moment in je cyclus last hebt van zo’n doorbraakbloeding is het makkelijk om je vruchtbare dagen te bepalen. Als je zwanger wilt worden is het goed om te weten dat je 12 uur voor en 12 uur na deze tussentijdse bloeding op je vruchtbaarste bent.

Welke stoffen in de pil gaan een eisprong tegen?

De strip/schijf bevat verschillende kleuren pillen met andere hoeveelheden oestrogeen- en progestageenhormonen per kleur. De bloeding die tijdens de vier dagen met de witte pillen ontstaat, is geen echte menstruatie, maar een onttrekkingsbloeding doordat u stopt met de hormonen.

Hoe lang blijft het koperspiraaltje zitten?

Het koperspiraaltje kan 5 tot 10 jaar blijven zitten (dat hangt af van het soort koperspiraal). Wanneer je het spiraaltje laat verwijderen ben je niet meer beschermd. Je kan dan meteen weer zwanger raken. Het koperspiraaltje voorkomt niet dat je een soa krijgt.

Hoe voorkomt U tussentijds bloedverlies?

Als er geen oorzaak gevonden is voor het tussentijds bloedverlies, dan kunt u overwegen om de anticonceptiepil te gaan gebruiken. Met de pil houdt het tussentijds bloedverlies meestal op. Na 3 tot 6 maanden kunt u weer proberen hoe het gaat zonder de pil. Soms komt het gek genoeg juist door de anticonceptiepil dat u tussentijds bloedverlies krijgt.

Wat is de bijwerking van de koperspiraal?

Bijwerkingen en klachten koperspiraal. Met het koperspiraaltje hou je je normale maandelijkse cyclus. In het begin na het inbrengen van de koperspiraal kun je een tijdje last hebben van een aantal klachten, bijvoorbeeld bloedverlies, buikpijn, rugpijn en buikkrampen. Dit zou na een tijdje vanzelf over moeten gaan.

https://www.youtube.com/watch?v=JimkEPivpNE