Hoe ruikt afscheiding tijdens zwangerschap?

Hoe ruikt afscheiding tijdens zwangerschap?

Het is normaal dat witte vloed licht ruikt. Afscheiding die opdroogt kan een beetje zurig ruiken. Als de witte vloed echt stinkt, is dit meestal het gevolg van een infectie of soa. Neem contact op met je huisarts wanneer je denkt dat dit het geval is.

Wat betekent dikke witte afscheiding?

Schimmelinfectie. Als de afscheiding er heel wit en klonterig uitziet en het jeukt, kan het een Candida-infectie zijn. In Nederland noemen we dat een schimmelinfectie.

Wat voor afscheiding bij zwangerschap?

Tijdens je zwangerschap kan er sprake zijn van een meer vaginale witte afscheiding, maar dit is heel normaal en niks om je druk om te maken. Wanneer je zwanger bent stroomt er namelijk meer bloed naar het bekkengebied waardoor de slijmvliezen extra worden gestimuleerd, wat resulteert in meer vaginale afscheiding.

Wat wordt verstaan onder abnormale afscheiding?

Maar wat is abnormale afscheiding? Dat weet u zelf vaak als geen ander. Het is abnormaal als de hoeveelheid, kleur of geur anders is dan u gewend bent. Daarnaast heeft u wellicht ook jeuk of irritaties in of rond de vagina.

Hoe ontstaat roze afscheiding tijdens de zwangerschap?

In de meeste gevallen is roze afscheiding een normaal verschijnsel. De kleur wordt vaak veroorzaakt doordat er een beetje bloed bij de afscheiding zit. Buiten de zwangerschap gebeurt dit vaak rond de menstruatie. Tijdens de zwangerschap kan roze afscheiding het gevolg zijn van de innestelingsbloeding.

Wat zijn de oorzaken van vaginale jeuk?

Zeker omdat vaginale jeuk vaak een terugkerend probleem is. Dertien oorzaken van vaginale jeuk. 1. Schimmelinfectie (vaginale candida) Een schimmelinfectie, ook wel candida of candidiasis genoemd, is een bekende oorzaak van een jeukende vagina (vulvaire jeuk). Ongeveer 75 procent van de vrouwen krijgt ooit te maken met zo’n schimmelinfectie.

Wat is witte afscheiding?

Witte afscheiding: oorzaken dikke, klonterige witte vloed. Witte afscheiding of witte vloed is een natuurlijk verschijnsel, dat bij iedere vrouw voorkomt. Witte afscheiding of witte vaginale afscheiding is meestal een normaal en regelmatig terugkerend verschijnsel. Normale afscheiding is wit van kleur en voelt wat plakkerig aan.