Hoe vaak kun je een voorlopige aanslag wijzigen?

Hoe vaak kun je een voorlopige aanslag wijzigen?

Doorrollen van de aangifte naar volgend kalenderjaar De praktijk leert dat wanneer er een eerste voorlopige teruggave is gevraagd na 1 november van enig jaar, dat de Belastingdienst niet (altijd) automatisch dit toepast. Dat betekent dat er een nieuw verzoek moet worden ingediend voor het volgende jaar.

Waarom voorlopige aanslag inkomstenbelasting 2021?

We kunnen steeds vaker van tevoren inschatten hoeveel inkomstenbelasting u moet betalen in het komende jaar. Daarom sturen we u in januari al een voorlopige aanslag over 2021. Het voordeel is dat u bij uw definitieve aanslag over 2021 zo weinig mogelijk hoeft bij te betalen.

Hoe stop ik een voorlopige aanslag?

Er is helaas geen manier om de voorlopige teruggave simpelweg stop te zetten. Je kunt wel de gegevens wijzigen bij de Belastingdienst. Hierop wordt gebaseerd hoeveel geld je maandelijks terugkrijgt. Als je op basis van jouw gegevens geen recht meer hebt op de teruggave, stopt het vanzelf.

Hoe kan ik uw voorlopige aanslag wijzigen?

Klik onder ‘Belastingjaar 2020’ op ‘Mijn voorlopige aanslag inkomstenbelasting wijzigen voor een maandelijkse teruggaaf of betaling’ Ga vervolgens naar stap 3. Invullen Wacht nog even met invullen. Als uw ‘Verzoek of wijziging voorlopige aanslag’ helemaal is ingevuld, komt u uit bij ‘Naar ondertekenen’.

Wanneer is de uitsteldatum van de voorlopige aanslag?

Dan is de uitsteldatum ook de uiterste datum dat u een voorlopige aanslag kunt aanvragen of wijzigen. Hoeft u geen aangifte te doen? Dan kunt u een voorlopige aanslag aanvragen of wijzigen tot 1 mei nĂ¡ het jaar waarover u de voorlopige aanslag wilt aanvragen of wijzigen. Voor 2019 is dat dus tot 1 mei 2020.

Hoe kan ik mijn inkomstenbelasting wijzigen?

Klik onder ‘Belastingjaar 2020’ op ‘Mijn voorlopige aanslag inkomstenbelasting wijzigen voor een maandelijkse teruggaaf of betaling’. Ga vervolgens naar stap 3. Invullen. Wacht nog even met invullen. Neem eerst de tijd om de pagina ‘Introductie’ te lezen. Daarin staan handige weetjes.